De Coalitie Erbij Rotterdam en Gemeente Rotterdam organiseren jaarlijks de conferentie ‘Kom Erbij’. Deze conferentie staat in het teken van de aanpak van eenzaamheid in Rotterdam. 

In de Rotterdamse wijk de Esch is met project Wijksteun jarenlang succesvol gezocht naar antwoord op de vraag hoe je eenzaamheid bij ouderen kunt verminderen en hoe zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Projectleiders Anita Kornman en Clara van Vliet delen in deze workshop hun ervaringen én oplossingen. Het draait vooral om kleinschalig werken, creatief zijn met regeltjes, doen wat nodig is en er écht zijn voor de bewoners.

is te bestellen voor slechts €18,45 incl. verzendkosten: €3.95 (in Nederland)
Maak het bedrag over op de rekening van:
Stichting Super-Actief:
NL16 RABO 0182 4501 71
met vermelding Boek Wijksteun.

“Hiervoor ontstaat er meer dan je verwacht, dat is geweldig om te ervaren. Onder andere een stroom nieuwe vrijwilligers.” zei de heer J. (77 jaar). “Ik vind het leuk om af en toe een beetje te helpen met de activiteiten van Wijksteun. De zaal klaarzetten, bakkie koffie tussendoor in het Wijkcentrum. Dan ben je er even uit hè? Dat vind ik mooi, ik krijg hulp maar ik kan ook iets terug doen.”

Kees Penninx (www.activeage.nl)  heeft de methode ‘Wijksteun’ op een heel concrete en praktische manier beschreven in het boek ‘Sociaal werk van hart tot hart’

Als deelnemer aan de workshop ontvangt u dit boek gratis. Een must voor iedereen die met ouderen werkt!

Donderdag 8 oktober

De Banier, Banierstraat 1, 3032 PA Rotterdam

13.00u – 14.30u

15.00u – 16.30u

Meld je aan via info@coalitieerbijrotterdam.nl en geef aan in welk tijdsblok je deel wilt nemen.

Graag tot ziens!