Op kamp met kinderen uit Kralingen-Crooswijk, donaties zijn van harte welkom!

Categorie: Archief


Word vriend en sponsor!
Word vrijwilliger
Contact Opnemen

Kernactiviteiten:
Wijksteun de Esch, Samen Ouder

Ziet u een project waarbij u graag zou willen helpen? Neem dan contact met ons op!
Met elkaar, voor elkaar.

In de week van 16-21 juli gaat Stichting Super Actief met 45 kinderen naar Summercamp Heino. 

Dit doen wij voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die door verschillende omstandigheden niet op vakantie kunnen. Vaak gaat het om grote financiële problemen of andere zorgen in het gezin, zoals kinderen die moeten zorgen voor hun ouder(s). Omdat zij ziek zijn,  of andere ernstige redenen.
Wij vinden dat ieder kind recht heeft op een leuke vakantie. Even lekker weg van huis. Zonder je ouders.

Ook dit jaar wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke week!
Vorig jaar reisden de kinderen met een teletijdmachine en hebben ze iemand geholpen om terug te keren naar de tijd waarin hij leefde.

Dit jaar is het nog heel even spannend … Wat staat er te gebeuren?
Er wordt in ieder geval lekker gezwommen en geklauterd.  En misschien gaan we wel naar de bioscoop.
Het kinderkamp wordt namelijk georganiseerd in Summercamp Heino, een vakantiepark waar van alles te doen is.
Stichting Super Actief zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de kinderen doodmoe, maar gelukkig en tevreden thuiskomen. Ziet u het ook al voor u? Neem anders eens een kijkje op onze facebookpagina om die blije gezichtjes te zien! De kinderen die vorig jaar zijn meegegaan weten het nog als de dag van gisteren.
(lees het verslag helemaal onderaan!)

Helpt u ons om dit allemaal te realiseren?

We hebben namelijk €14500,- nodig! 

Ook de kinderen ‘werken’ mee. De kinderen sparen zelf flessen en verzinnen diverse kleine acties om geld te verzamelen, zoals een rommelmarkt en het bakken van cupcakes.
Daarnaast is er in de week van 20-26 mei een collecte in de Esch.  We komen aan de deur met een collectebus waarmee ook contactloos betaald kan worden.
Wat u ook geeft, al is het maar 20 cent, wij zijn er blij mee. Wij hanteren niet voor niets de slogan, “vele kleintjes maken één grote”.

U kunt helpen door dit initiatief te steunen met een financiële bijdrage. Alle donaties zijn welkom.

Bijvoorbeeld via onze crowdfunding op https://zuid-holland.oranjefondscollecteonline.nl/organisatie/stichting-super-actief
Of door een donatie op rekeningnummer: NL16 RABO0182450171, t.n.v. Stichting Super-Actief o.v.v. kinderkamp 2017.

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

Meer weten?

U kunt ons bereiken op ons mailadres: info@super-actief.nl
Telefoon: Anita Kornman 06-11886979 of Lilly do Rosario Almeida 010-304 6322.
Tevens kunt u vriend worden op facebook.  https://www.facebook.com/kinderkamp.kralingencrooswijk
En ook dankzij de Ster van Kralingen blijft u op de hoogte van onze vorderingen.  De ene keer in de huis-aan-huis krant, de andere keer via de Onlineversie.

Brief van Lúthien,

Hoi Anita,

Wat vind ik dat super gaaf en bijzonder dat jullie je nog zo onwijs inzetten voor het kamp en de club!

Echt toegewijde lieverds zijn jullie!  Hieronder het stukje over kamp en de club, hopelijk helpt het!

In 1988 ging ik voor het eerst mee op kamp. Ik woonde toen met mijn zussen, broertje en alleenstaande moeder op een flatje in Rotterdam Kralingen. M’n moeder moest rond zien te komen van een uitkering en droeg de (financiële) zorg voor 5 kinderen alleen.  M’n moeder had weinig aandacht voor ons, door de scheiding kampte ze met een ernstige depressie.

Op school werd ik erg gepest. Thuis en op school voelde ik mij altijd gespannen en kon mezelf niet zijn. Gelukkig waren wij bekend met “de club”! Jos Jonkergouw werkte voor het clubhuis, ik kwam daar erg graag, er was daar een fijne gezellige sfeer. Jos vertelde ons dat ze elke zomer  een kamp organiseerde voor de kinderen die op de basisschool zaten.  M’n moeder dacht eerst dat het te duur was, Jos legde uit dat door sponsoring en vele toegewijde vrijwilligers er maar een kleine eigen bijdrage overbleef.

 Toen ik 7 jaar was ging ik voor het eerst op kamp!! Zo spannend! We verzamelde in de Esch, gingen met de hele bups de bus in op naar het kamp terrein! Gewoon een plek binnen Nederland, maar het voelde als een ver avontuur!

Deze kinderen, die ook op kamp gingen, kende mijn positie op school niet, wiste mijn thuissituatie niet, ik kon gewoon mezelf zijn! Ik had ineens een week lang vele vrienden, leuke activiteiten en lieve aandacht van de kampleiding!

Echt een feestje zonder zorgen of bedruktheid, ik kon gewoon een blij kind zijn! Als ik thuiskwam mistte ik kamp zo! Ik keek dan al uit naar het volgende jaar!

Ik kijk er nu op terug met warme herinneringen, het bracht in m’n toch niet zo makkelijke jeugd, echt een hoop blijheid, warmte en iets om steeds weer naar uit te kijken.

Ondertussen ben ik 34 jaar, ik heb via social media m’n vriendjes en vriendinnetjes van vroeger op kamp kunnen opsnorren, we hebben de foto’s van de kampen weer met elkaar gedeeld en herinneringen opgehaald, zo fijn! Er is zelfs een Kinderkamp-Kralingen-Crooswijk  Facebook pagina, waar kinderen/volwassene lid van worden die door de jaren heen mee geweest zijn op kamp en waar nog altijd de toegewijde leiding van toen ook nu nog altijd zich zo ontzettend hard inzetten voor de kindertjes in Rotterdam!

Deze toppers verrichten naar mijn idee echt super werk, het heeft mij destijds veel goeds gedaan! Het behoord tot mijn meeste fijne, gelukkige en warme herinneringen uit m’n jeugd!

Groetjes, Lúthien

Klik op https://zuid-holland.oranjefondscollecteonline.nl/organisatie/stichting-super-actief