Vrijwilligers (Wijksteunvrienden) gezocht!

Categorie: Word Vriend


Word vriend en sponsor!
Word vrijwilliger
Contact Opnemen

Kernactiviteiten:
Wijksteun de Esch, Samen Ouder

Ziet u een project waarbij u graag zou willen helpen? Neem dan contact met ons op!
Met elkaar, voor elkaar.

Het succes van Super-Actief is afhankelijk van mensen die zich willen inzetten voor de stichting. Zij zetten zich in door af en toe een boodschap te doen voor iemand, mensen te helpen bij hun administratie, langs te gaan voor een kopje koffie en een praatje. Maar ook door te helpen bij de verschillende activiteiten die wij organiseren.

Heeft u af en toe tijd over om ons te helpen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bekijken graag met u hoe u uw talenten kunt inzetten voor Super-Actief.

 

Eenzaamheid is een groeiend sociaal probleem in Nederland. Om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld langer thuis wonen en het ontbreken van een sociaal netwerk, speelt dit sociale probleem ook bij ouderen.

Om dit te kunnen doen zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om anderen te helpen.

Heeft u af en toe een uurtje over om iemand te steunen, wilt u met ons mee ontwikkelen en meehelpen aan het verminderen van eenzaamheid?
Krijgt u een V.O.G * wanneer u die aanvraagt? Belt u ons dan op en kom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De kosten van de VOG vergoeden wij uiteraard.

Voorbeelden:

Een oudere meneer is langere tijd ondersteund door een wijksteunvriend. Iedere donderdag ging deze wijksteunvriend met meneer wandelen en wat te drinken in het huis van de Wijk, lekker rustig aan en gewoon op het gemak. Doordat meneer uit wandelen was had hij een gezellige middag en zijn vrouw was even ontlast. Dat is toch goud waard!

* Een VOG ofwel Verklaring Omtrent het Gedrag is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.