Wij zijn erg blij met alle vrijwilligers die ons willen helpen. Zoekt u vrijwilligerswerk?
Bijvoorbeeld met kinderen of ouderen?  Of in de vorm van ondersteunend kantoorwerk?
Meld u dan bij ons, want wij verwelkomen u met open armen!

Stichting Super-Actief neemt met het project ‘Wijksteun in de Esch’ deel aan het programma ‘Samen Ouder van het Oranje Fonds’. 
Dit is een project dat de eenzaamheid bij ouderen tegengaat.

Eenzaamheid is een groeiend sociaal probleem in Nederland. Om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld langer thuis wonen en het ontbreken van een sociaal netwerk, speelt dit sociale probleem ook bij ouderen.

Stichting Super-Actief wil dit jaar 30 tot 50 ouderen helpen. Om dit te kunnen doen zijn we op zoek naar 20-25 vrijwilligers die onze droom waar willen maken.

Heeft u 2 uur (of meer) tijd per week beschikbaar om iemand te steunen, wilt u met ons mee ontwikkelen en meehelpen aan het verminderen van eenzaamheid?
Krijgt u een V.O.G * wanneer u die aanvraagt? Belt u ons dan op en kom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De kosten van de VOG vergoeden wij uiteraard. 

Word wijksteunvriend en doe mee aan het trainingsprogramma om ouderen te steunen. Met 2 uur tijd per week bent u al goud waard!

Voorbeelden:

Een oudere meneer is langere tijd ondersteund door een wijksteunvriend. Iedere donderdag ging deze wijksteunvriend met meneer wandelen en wat te drinken in het huis van de Wijk, lekker rustig aan en gewoon op het gemak. Doordat meneer uit wandelen was had hij een gezellige middag en zijn vrouw was even ontlast. Dat is toch goud waard! 

Op 29 december 2017 is een winterdiner georganiseerd, waarbij kinderen voor ouderen kookten. Dit is bezocht door 7 ouderen die bijna niet uit huis kwamen. Door toedoen van wijksteunvrienden hebben deze ouderen de uitnodiging aangenomen. Ze zijn opgehaald en hebben een heerlijke avond gehad.  “Dank je wel kind dat je dit voor mij hebt gedaan” was een van de opmerkingen die jonge koks kregen.  

Meer weten? Neem gerust contact met ons op, klik hier =>

* Een VOG ofwel Verklaring Omtrent het Gedrag is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.